Dromen worden waar: kleine meisjes op hoge hakken

De garderobekast van moeder is voor menig meisje de favoriete speelplek. Sieraden, jurkjes, sjaaltjes en vooral de hoge hakken van mama prikkelen de fantasie van meisjes die dromen over een leven als een echte vamp. Voor veel meisjes goed nieuws: steeds meer schoenenketens komen met een speciale lijn hoge hakken voor kleine meisje. Suri Cruise, de dochter van de actrice Katie Holmes en haar ex-man Tom Cruise, werd voor het eerst gespot met vrouwelijke pumps en zorgde voor een ware hype. Een kwalijke trend, want moeten meisjes niet gewoon lekker blijven dromen en hun ledematen gezond ontwikkelen? Of is het een onschuldige ontwikkeling?

suri-cruise-hakken

Dochter als eigen replica

In de wereld van de celibrities heerst een ware mini-me-trend. De outfit van kinderen wordt aangepast op die van de ouders. En met name dochters zien eruit als een kleine kopie van hun moeder. Het dragen van pumps past volgens deskundigen precies in deze trend. Suri Cruise is een exacte replica van haar moeder.

Hoge hakken niet goed voor de ontwikkeling

Modemerken brengen massaal meisjesschoenen met hakken op de markt. De helft van de schoenen uit de collectie van Steve Madden heeft een hak. Ook Gapkids heeft al een hele tijd sneakers met een sleehak in de collectie. Gezondheidsexperts zien deze ontwikkeling met lede ogen aan. Volgens hen zijn er veel gevaren als meisjes veel tijd op hakjes lopen. De spieren in de kuiten worden erdoor verkort en andere beenspieren worden ongezond verlengd. Bovendien geven hakken niet genoeg stabiliteit en de kans is groot dat een meisje haar enkel verzwikt. Het belangrijkste is misschien wel dat hakje niet geschikt zijn om te spelen, te rennen en te ravotten. En die beperking zullen de kleine dames zelf ook ondervinden. Dat geeft hoop dat ze hun hoge hakken zelf verruilen voor een paar stevige boots als dat maar even nodig is.

kinderen-op-hakken

Ook veel leuke platte schoenen dit seizoen

De 6-jarige dametjes die hun pumps even willen verruilen voor een meer praktische schoen, hoeven er gelukkig niet meteen als bouwvakkers uit te zien. In de winkels liggen op dit moment kinderschoenen en laarsjes in alle kleuren van de regenboog en glitters en studs zijn all-over-the-place. Zo is het kleine meisje toch een beetje dame, maar hoeft ze het grasveld ook niet te schuwen. De nieuwe wintertrends voor kinderen vind je hier.

 

Tags: , ,

 

Meer Berichten in Nieuws