Je baby gaat digitaal

In een samenleving die steeds digitaler wordt, wordt ook het verzorgen van je baby steeds digitaler. Er zijn verschillende producten op de markt die ouders helpen bij het bewaken van het welzijn van je baby. Een voorbeeld is Angelcare, een matje dat je onder het matras van de baby legt en dat alle bewegingen van de baby registreert. Ook de BabyGuard is zo’n apparaat: het registreert de ademhaling van de baby.

baby-gaat-digitaal

Ook het verschonen van luiers wordt gemakkelijk. TweetPee van Huggies stuurt een tweet naar de ouders wanneer de luier verschoond moet worden. Dit kan dankzij een sensor. Het Smart Diaper project van Pixie Scientific gaat nog verder: dit controleert de urine op urineweginfecties, uitdroging en nierproblemen.

Ook voor wat oudere kinderen zijn er producten te krijgen om ze te helpen met hun gezondheid. Een voorbeeld is Jerry The Bear. Dit is een beer die kinderen met diabetes type-1 leert omgaan met hun ziekte. Teddy The Guardian weet hoe een kind zich voelt en hij deelt dit met de ouders.

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Blog