Vakantie met de kids

zomervakantie-met-de-kinderenMet de vakantie voor de deur gaan veel mensen over slechts enkele weken op vakantie. Lekker even aan de stress en andere verplichtingen ontsnappen samen met uw kinderen. Om het gezellig en leuk te houden benoemen wij hier enkele tips:

Bereid je goed voor

Veel mensen hebben vlak voor de vakantie nog een stapel werk liggen waardoor er niet op tijd voorbereidingen getroffen worden. Daarom is het slim om in weekenden van te voren alvast te gaan onderzoeken wat er allemaal te doen is op je vakantiebestemming. Hierdoor is het mogelijk al het werk af te krijgen alvorens je vakantie én heb je al enkele activiteiten geprikt voor op de vakantiebestemming.

Kinderen betekent tijd

Op vakantie zelf vragen de kinderen veel tijd en inspanning van je. “Gaan we nu zwemmen?”, “mag ik nog even op de Nintendo?”, deze veel voorkomende vragen zijn slechts twee van de vele. Bespreek daarom goed van te voren hoe vaak ze op de Nintendo mogen en leg de plannen van de dag uit in de ochtend. Zo zal uw kind u ook minder vragen stellen, waardoor u ook minder aan het hoofd heeft.

Duidelijkheid

Ben duidelijk over je bestemming, afspraken en regels. Laat van te voren wat zien van de bestemming, de kinderen weten zo ook waar ze naar toe gaan waardoor ze ook kunnen praten met vriendjes en vriendinnetjes. Maar niet alleen de bestemming is belangrijk. Vaak denken kinderen dat op verschillende locaties verschillende regels gelden. Het is daarom dan ook slim om van te voren de afspraken en regels goed door te nemen. Hierdoor weet uw kind zich ook naar uw wens te gedragen op de vakantiebestemming.

 

Tags: , , , ,

 

Meer Berichten in Blog