tv voor kinderen

Rem_2008_Dora1_moniektolhuisen

Tegenwoordig worden zelfs kleine kinderen overdonderd met het aantal aangeboden tv programma’s. Op ieder moment van de dag is er wel iets op televisie waarnaar de kinderen dolgraag hun ogen uit staren. Maar is het wel echt staren?

Televisie kijken is voor kleine kinderen een vak apart! Dankzij tv leren kinderen zelf te realiseren wat “echt” is en wat niet. Startend met fantasiefiguren die bijvoorbeeld in een boom wonen, gaat het kind op termijn realiseren dat dit niet vanzelfsprekend is. Veel van deze programma’s worden opgesteld met veel educatieve waarden. Zo leert een kind bijvoorbeeld niet alleen onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet, maar leert hij/zij zichzelf ook klaar te stomen voor de eerste dag naar de peuterschool. Met enige voorkennis te danken aan tv weet het kind vaak al hoe het er aan toegaat.

Alhoewel er geen specifieke richtlijnen zijn in Nederland voor de tijd dat kinderen van verschillende leeftijden televisie zouden mogen kijken is verstandig om eens lekker wat anders te gaan doen. Het leven draait niet alleen om televisie kijken ook al kan het nog zo educatief zijn!

 

 

Tags: , ,

 

Meer Berichten in Blog