Wat is een veilige speeltuin?

speeltuinEen speeltuin is een ideaal uitje om met uw kinderen te maken. Ze zijn lekker actief bezig in de buitenlucht en u vermaakt zicht met een boekje onder de boom. De entreeprijzen zijn over het algemeen ook schappelijk, wat ervoor zorgt dat ze ook uitermate geschikt zijn voor kinderfeestjes.

Maar hoe weet u of de speeltuin waarin u uw kinderen laat spelen wel veilig is? Ook al heeft u een goede zorgverzekering, u wilt deze natuurlijk niet hoeven te gebruiken na een leuk uitje.

Op de overheidswebsite http://www.allesoverspelen.nl vindt u de richtlijnen die de overheid heeft opgesteld voor speeltuinen. Op deze website is erg uitgebreid welke veiligheidseisen er zijn voor de verschillende toestellen. Om het u wat makkelijker te maken, hieronder een aantal belangrijke vragen die u zich kan stellen wanneer u in een speeltuin bent:

  • Is er een uitkijkpost waarvandaan u uw kinderen in de gaten kunt houden?
  • Zijn alle speeltoestellen goed verankerd?
  • Hoe is de staat van onderhoud van de speeltoestellen?

Met deze vragen in het achterhoofd kunt u al in 1 oogopslag zien of u te maken heeft met een speeltuin die denkt aan de veiligheid. Veel speelplezier!

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Blog